SKAT har – helt ”automatisk” – de seneste uger udsendt forslag til ændring af forskudsopgørelsen for 2019 for visse skatteydere. Det kan betyde væsentlige ændringer i B-skatteraterne. Det er vigtigt at du forholder dig til SKAT´s forslag.

SKAT tager i disse dage initiativ til at udsende forslag til nye forskudsopgørelser til en række skatteydere. På baggrund af den dannede årsopgørelse for 2018 udsender SKAT således på eget initiativ forslag til ændrede tal i forskudsopgørelsen for 2019. Det er vigtigt at du tager stilling om forslaget er i orden eller ej.

Hvis du mener, at oplysningerne i SKATs forslag til den nye forskudsopgørelse er rigtige, skal du ikke gøre noget. Så retter SKAT automatisk tallene 15 dage efter, du modtog forslaget. Den nye forskudsopgørelse og det nye skattekort vil herefter gælde fra den følgende måned.

Hvis du ikke mener, at oplysningerne i SKATs forslag til den nye forskudsopgørelse er korrekte, skal du senest 15 dage efter, du modtager forslaget, selv rette tallene i TastSelv – Forskudsopgørelsen. Vil du afvise forslaget helt, kan du bruge en ‘Afvis-knap’, som du finder øverst på forslaget.

Det er vigtigt at du inden fristen tager stilling til SKAT´s forslag. Hvis du ikke foretager dig noget, vil forslaget blive endeligt, og det kan resultere i væsentlige ændringer i B-skatteraterne for resten af året. Har du således modtaget et større udbytte i 2018 er det SKAT´s forventning at du også modtager et tilsvarende udbytte i 2019, og så ændres forskudsopgørelsen. Har du f.eks. haft en ekstraordinær indkomst i 2018, er det SKAT´s forventning at du også får samme indkomst i 2019. Denne ændringer foretager SKAT automatisk med ændrede B-skatter til følge.

Kontakt din faste revisor hos TT Revision hvis du har brug for hjælp til at få kontrolleret SKATs forslag eller hvis du har brug for at få rettet eller afvist SKATs forslag til den nye forskudsopgørelse.

Revisorposten 4-2023

RevisorPosten 4-2023 Læs mere om: Beregning af pensionstillæg Ny ansættelsesbevislov gældende fra 1. juli 2023 Delvis fradragsret for moms/spiltmoms Indberetning ved samhandel med udlandet Psykologisk tryghed – vejen til trivsel og gode resultater Salg via digitale...

NU ER DET TID FOR SELSKABSSKAT – TJEK DEN DIGITALE POSTKASSE

I løbet af disse dage vil alle landets selskaber modtaget årsopgørelsen for 2022 fra SKAT i selskabets digitale postkasse. Reglerne om indbetaling, herunder indbetaling af frivillig indbetaling af acontoskat for 2023 og rentesatser beskrives kort her.Årsopgørelsen...

Revisorposten 3-2023

RevisorPosten 3-2023 Læs mere om: Skærpelse af revisorpligten Status på beskyttelse af personoplysninger Arbejdsudleje Bæredygtighed, CSR og ESG-rapportering – hvorfor kan det være en god investering for din virksomhed? Moms og skat ved kantineordninger Får du det...

Nye tider – sværere for lønmodtager at opnå dansk skattefritagelse ved arbejde under ophold i udlandet

Mange lønmodtagere, der er omfattet af dansk globalindkomstbeskatning, kender ligningslovens § 33 A. Løn for arbejde udført i udlandet medfører ikke dansk skattebetaling, eller måske skal der betales halv dansk skat. Ved halv dansk skat skal der ikke betales skat i...