Alle virksomheder får ny frist til at indberette til slutafregning til COVID-19 kompensationsordningerne.

Fristen er nu 30. november 2022

Vi kan ikke som revisorer se, om I eventuelt selv har foretaget slutafregningen. Vi kan desværre heller ikke gøre det for vores kunder. Det kræver nemlig virksomhedens eget login at foretage slutafregningen. Visse af vores kunder har f.eks. selv søgt hjælpepakke for tabt omsætning. Vi kan derfor være helt uvidende om, at der er modtaget hjælpepakker.

Derfor er det virksomhedernes eget ansvar at foretage slutafregning. Der skal foretages slutafregning for både hjælpepakker givet for tabt omsætning, faste omkostninger og lønkompensation. Der kan fra Erhvervsstyrelsens side være stillet krav om revisorerklæring på slutafregningen, hvilket bør fremgå af skrivelsen fra Erhvervsstyrelsen eller ved påbegyndelsen af slutafregningen. Hvis der skal laves en revisorerklæring, skal vi hurtigst muligt have besked.

Vi gør ydermere opmærksom på, at risikoen ved manglende slutafregning kan medføre tilbagebetaling af det samlede tilskud.

Vi assisterer naturligvis gerne med slutafregninger – både med og uden erklæring. 

Er du i tvivl om, du skal lave slutafregning, kan du tjekke din e-Boks eller du kan logge ind på virk.dk, hvor det også er muligt at se hvilke perioder og hjælpepakker, der mangler at blive slutafregnet for.

Hvis virksomheden mangler at afregne en eller flere hjælpepakker, vil det fremgå af forsiden på “Mit Virk” på virk.dk.

Revisorposten 3-2023

RevisorPosten 3-2023 Læs mere om: Skærpelse af revisorpligten Status på beskyttelse af personoplysninger Arbejdsudleje Bæredygtighed, CSR og ESG-rapportering – hvorfor kan det være en god investering for din virksomhed? Moms og skat ved kantineordninger Får du det...

Nye tider – sværere for lønmodtager at opnå dansk skattefritagelse ved arbejde under ophold i udlandet

Mange lønmodtagere, der er omfattet af dansk globalindkomstbeskatning, kender ligningslovens § 33 A. Løn for arbejde udført i udlandet medfører ikke dansk skattebetaling, eller måske skal der betales halv dansk skat. Ved halv dansk skat skal der ikke betales skat i...

Hovedaktionærbeskatning af lystbåd

Hovedaktionærer beskattes af fri bil, lystbåd, sommerhus mv. ud fra en rådighedsbetragtning, normalt uanset om aktionæren gør brug af det aktiv, som selskabet ejer. Rådighedsbeskatning af en lystbåd udgør 2 % pr. uge af bådens anskaffelsessum, hvilket vil sige 104 %...

Kontorlukket torsdag d. 6. juli

TT Revision holder lukket torsdag den 6. juli 2023 grundet internt personalearrangement! Vi har åbent som normalt fredag d. 7. juli.